Meer info
Oosterwijtwerd Groningen

de heerd picture

Logies & Ontbijt
Wijtwerder Heerd
Dorpstraat 20
9911 PC Oosterwijtwerd
tel: 0596 627453
Fax: 0596 682646

De Wijtwerder Heerd van Betty en Jim Lambeck is een fraai verbouwde en sfeervol ingerichte woonboerderij, gelegen op een ongeveer 3 ha groot terrein, waarop zich ook de borgplaats met grachten van de voormalige Ripperdaborg (Huis te Oosterwijtwerd) bevindt.
Een ANWB-informatiebord aan het begin van de Ripperdaweg en voor de Wijtwerder Heerd geeft uitleg over de borg en het steenuilenproject.
In de grote boerderijtuin zijn verschillende terrassen met een idyllisch uitzicht op boomgaarden en weilanden waarin schapen grazen en kippen rondscharrelen, omzoomd door houtsingels, brede sloten en de grachten van de oude borg.
Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden - met of zonder ontbijt - in gastenkamers die in drie apart toegankelijke delen van de boerderij gesitueerd zijn.
De gastenkamers hebben allen een eigen naam, geschiedenis en sfeer: de Ede Staal kamer met expositie over deze Groninger zanger, de Blauwe kamer en de Antieke Kamer. Alle vertrekken hebben een eigen badkamer, lits-jumeaux, comfortabel zitje, televisie en mini self-service bar. Er zijn 2 vierpersoons guesthouses: het inpandige IsraŽl Huis en een - van alle gemakken voorzien guest-house - genaamd het Kleyn Huis, met pantry, luxe badkamer met bad, zonnebank en sauna en de Henri de Wolf kamer.
  Betty organiseert ook kano-, kerkorgel-, schaats- en fietsarrangementen, meerdaags en geheel verzorgd. Het huis is ook uitermate geschikt voor (familie-)bijeenkomsten tot 20 personen.
.Voor meer informatie kunt u kontakt op nemen met Betty, zij stuurt u graag nadere informatie